Välkommen
REALgood AB
 Start » Referenser

Daniel Klasson Fastighets AB

Daniel Klasson Fastighet AB

vd: Daniel Klasson

Anställda: 8 st (samtliga i DKR)

REAL sedan sommaren 2016

I huvudsak 2 användare i REAL

Förvaltning: 10 BRF:er och två samfällighetsföreningar


Daniel Klassons huvudsyssla är egentligen lönehantering och redovisning. Något som sker i DKR, Daniel Klasson Redovisning AB. En klart växande del i verksamheten är dock fastighetsförvaltningen som i huvudsak består av ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar. Idag finns cirka tio föreningar samt två samfällighetsföreningar som enbart består av parkeringsplatser. Till den verksamheten har man valt att använda REAL Fastighetssystem.

Den som mest frekvent använder REAL är Elisabet Nordqvist. Elisabet har jobbat på DKF i två år. Hon har egentligen ingen bakgrund i fastighetsförvaltning, men sitter med i styrelsen i den bostadsrättsförening som hon själv bor i.

bettan- Ja, där har jag ju fått en del insyn, säger Elisabet, eller Bettan som hon kallas. Annars är det här jag lärt mig jobbet. Än så länge räcker volymen på uppdrag inte ett heltidsjobb för Bettan så hon rycker emellanåt in på redovisningsdelen.

- Lite beror det faktiskt på REAL, berättar Elisabet. Vi har nog nästan sparat in halva tiden gällande vår administration genom att byta fastighetssystem till REAL. Allt går så mycket fortare nu. I det gamla systemet upplevde vi mycket tidsödande krångel. Bara detta med att kunna testavisera innan vi kör skarpt är en av de saker som jag gillar bäst med REAL, fortsätter Elisabet. 

Programmet är självinstruerande, jag behöver väldigt sällan ringa till supporten. Faktiskt så firade vi med bubbel efter att ha implementerat REAL i vår verksamhet. Vi är verkligen nöjda med systemet.

Daniel Klasson själv jobbar även han en hel del i REAL. Daniel insåg snabbt problemen i det tidigare systemet och hittade efter lite sökande REAL via nätet. Ganska snart förstod Daniel att REAL kunde vara lösningen. Inte minst för att systemet är webbaserat. En av de stora fördelarna som Daniel såg med REAL var Portalen. Klurig och kunnig som han är blev han snabbt vän med gränssnittet och skapade därmed ett väldigt funktionellt och personligt verktyg för sina föreningar och föreningsstyrelser. Här kan man skriva ut en borttappad avi, uppdatera personuppgifter, följa upp betalningar, skriva ut en mäklarbild eller ta fram en röstlängd. 

- I portalen hanteras också köerna till de parkeringsplatser som vi förvaltar i två samfällighetsföreningar, säger Elisabet. Via den funktionen kan vi snabbt och säkert erbjuda plats och ta hand om nya kunder så fort något blir ledigt. 

Det är helt enkelt en mycket nöjd Elisabet som inte sticker under stol med att hon ser fram emot att företaget expanderar och tar in fler förvaltningar. Ja, min dröm är att jobba på heltid med förvaltningsuppdragen. Jag gillar verkligen kontakten med kunderna och inte minst av att få jobba mer i REAL.